Darren Fletcher späť po dlhotrvajúcich zdravotných ťažkostiach

NETKY.SK • 18 December 2013, 16:15 • 2 min
Darren Fletcher späť po dlhotrvajúcich zdravotných ťažkostiach

MANCHESTER - Škótsky stredopoliar takmer po roku v súťažnom zápase Manchestru United

slovakia

left justify in out

Stredopoliar Manchestru United Darren Fletcher po rokoch utrpenia spôsobených pretrvávajúcimi zdravotnými ťažkosti už bude môcť viesť normálny život a opäť hrať futbal na profesionálnej úrovni. Dvadsaťdevätočný škótsky reprezentant od marca 2011 pauzoval s krátkymi prestávkami pre chronické zápalové ochorenie čriev. Presne ide o ulceróznu kolitídu, čo je choroba spôsobujúca opuch a bolesť hrubého čreva alebo konečníka. Ochorenie ho však trápi už skoro šesť rokov. Fletcher nastúpil v nedeľu za "červených diablov" v ligovom dueli prvýkrát od 26. decembra minulého roka. Na pôde Aston Villy absolvoval 20 minút v rámci 16. kola Premier League 2013/2014, ale viac ako návrat do zostavy úradujúceho anglického šampióna ho zaujíma jeho zdravotný stav.

"Posledných pár rokov bolo príšerných, niekedy som ani nemohol odísť z domu. Nemohol som vykonávať tie najjednoduchšie veci, napríklad ísť s mojimi deťmi do parku alebo vziať manželku na večeru. Povaha tejto nepríjemnej choroby mi to nedovoľovala. Navyše, veľmi ma vyčerpávala. Dúfal som, že mi pomôžu nejaké lieky, ale, žiaľ, nezabrali. Ako krajné riešenie som sa rozhodol podstúpiť operáciu," cituje oficiálna internetová stránka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) slová Darrena Fletchera, ktorý s mužstvom z Old Traffordu získal už štyri ligové tituly. "V máji som išiel do toho, uvedomujúc si, že nič nemám zaručené. Keby sa operácia nepodarila, nebola šanca, že by som ešte niekedy hral profesionálne futbal. Veľmi by mi to znepríjemnilo aj každodenný život. Priznám sa, mal som strach, celé to bolo veľmi emotívne, ale zveril som sa do rúk chirurga. Veril som, že to dobre dopadne a znovu budem profesionálny hráč," doplnil niekdajší kapitán škótskej reprezentácie, ktorý si v nedeľu v birminghamskom Villa Parku užil návrat do súťažného diania. "Som späť. Už nemám ulceróznu kolitídu a opäť som v Premier League. Neberiem to na ľahkú váhu, prežil som náročné obdobie," uzavrel Darren Fletcher. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies