Darida je pripravený prevziať rolu špílmachra po zranenom Rosickom

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 10:49 • 2 min
Darida je pripravený prevziať rolu špílmachra po zranenom Rosickom

LENS - Vladimir Darida je pripravený nahradiť zraneného Tomáša Rosického na pozícii špílmachra českého tímu na EURO 2016 vo Francúzsku. Vyšetrenie preukázalo u kapitána natrhnutie stehenného svalu a pre skúseného stredopoliara to znamená koniec účinkovania na futbalových ME, keďže dĺžka liečby takejto zdravotnej indispozície je tri až šesť týždňov.

slovakia

left justify in out

"Na podobnej pozícii som už viackrát nastupoval v Herthe Berlín, takže nemám obavy, že by som to nezvládol," uviedol Darida pre české médiá pred utorkovým kľúčovým duelom v skupine proti Turecku (21.00 v Lens). Darida hral v prvých dvoch zápasoch na ME spoločne s Rosickým v strede poľa, ale bol viac stiahnutý dozadu a mal defenzívnejšie úlohy. "Nastupovať s ním je príjemnejšie. Tomáš je hráč, s ktorým sa dá super kombinovať. Asi mi tam bude trochu chýbať. Ale musíme sa s tým vyrovnať. Verím, že to zvládneme a dotiahneme zápas do víťazného konca. Budeme bojovať i za neho," vyhlásil Darida.

 

Rosický mal byť na kontinentálnom šampionáte lídrom českého mužstva. V dueli s Chorvátskom (2:2) ho naštartoval skvelým centrom na gól Milana Škodu, no následne musel ihrisko opustiť. Spoluhráčom na trávniku už nepomôže, ale vo Francúzsku s nimi zostane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies