Dare Rolins skončila podmienka, dostala amnestiu!

NETKY.SK • 17 Február 2013, 20:27 • 2 min
Dare Rolins skončila podmienka, dostala amnestiu!

Podmienečný trest pre slovenskú speváčku Daru Rolins, dlhodobo žijúcu v Prahe, za dopravnú nehodu, ktorá si v júli 2010 vyžiadala život vodiča skútru, patrí už minulosti. Na základe novoročnej prezidentskej amnestie v ČR o tom rozhodol Obvodný súd pre Prahu 2. S odvolaním sa na zdroje obvodného štátneho zastupiteľstva o tom dnes informovali české médiá.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie ešte nenadobudlo platnosť, štátne zastupiteľstvo sa však voči nemu zrejme neodvolá. Trojročný zákaz riadenia motorových vozidiel, ako aj miliónové odškodné pre pozostalých obete zostávajú v platnosti.

Advokátka Dary Rolins Iveta Végsöová ešte rozhodnutie súdu nemá, ale zvažuje odvolanie na Najvyšší súd ČR. Odvolací súd v decembri 2012 odsúdil speváčku za usmrtenie z nedbalosti na 18 mesiacov odňatia slobody so skúšobnou dobou na 2,5 roka. Pôvodný trest bol ešte o osem mesiacov prísnejší.

Dara Rolins už skôr pre jeden z internetových portálov uviedla, že má radosť aj preto, lebo to prišlo ako "blesk z čistého neba". Súčasne však poznamenala, že sa veľa pre ňu nezmení, pretože už mesiac má vodiča a mieni s ním jazdiť aj naďalej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona