Darcovia vyzbierali na rozvojové projekty v subsaharskej Afrike rekordnú sumu

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 13:14 • 2 min
Darcovia vyzbierali na rozvojové projekty v subsaharskej Afrike rekordnú sumu

BRATISLAVA - Kolednícka akcia Dobrá novina vo svojom 23. ročníku do 2. marca tohto roka vyzbierala rekordnú sumu 1 108 979,68 eura, informoval o tom agentúru SITA projektový manažér eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí Jozef Magda. Výsledok ešte nie je definitívny, k vyzbieranej sume v jednotlivých diecézach sa pripočítajú aj individuálne dary prijaté na účet Dobrej noviny do 31. marca a výnos z odoslaných esemesiek.

slovakia

left justify in out

Vianočná kolednícka akcia sa konala od 24. decembra 2017 do 6. januára 2018 v 1 287 mestách a obciach na celom Slovensku, zapojilo sa 24 297 koledníkov, ktorí v skupinkách, navštívili 65 938 rodín. K deťom v slovenských farnostiach sa cez Slovenskú katolícku misiu pripojili aj rodiny žijúce v Bruseli.

„Sme vďační všetkým rodinám, ktoré koledníci Dobrej noviny navštívili aj individuálnym darcom za ich štedrosť. Spolu sme vytvorili veľké dielo a potvrdili, že Slováci sú otvorení ľudom, ktorí potrebujú pomoc, hoci sú aj geograficky veľmi vzdialení. Veľmi si vážime všetky formy podpory pre Dobrú novinu v jej 23. ročníku,” povedal riaditeľ Dobrej noviny Marián Čaučík. „Z výťažku zbierky podporíme rozvojové projekty v Etiópii zamerané na základnú zdravotnú starostlivosť a prístup k vzdelaniu v Etiópii a na odborné vzdelávanie v Južnom Sudáne. V Keni budú podporené projekty zamerané na zabezpečenie obživy a pitnej vody, na vzdelávanie dospelých a na podporu centier pre deti s postihnutím. V Ugande podporíme nemocnicu pre deti,“ doplnil projektový manažér Jozef Magda.

Tradičnú kolednícku akciu Dobrá novina organizuje eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí. Verejná zbierka Dobrá novina je zapísaná v registri verejných zbierok Ministerstvom vnútra SR pod číslom 000-2017-025222 zo dňa 12. júla 2017 na všeobecne prospešný účel rozvojovej spolupráce a humanitárnej pomoci, uvádza sa v tlačovej správe. Bližšie informácie o koledníckej akcii a použití prostriedkov z verejnej zbierky sú na www.dobranovina.sk.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies