Darčekové karty od Volkswagenu získa 120-tisíc vodičov v USA

NETKY.SK • 19 November 2015, 10:15 • 2 min
Darčekové karty od Volkswagenu získa 120-tisíc vodičov v USA

NEW YORK - Od americkej divízie spoločnosti Volkswagen (VW) získa darčekové karty 120 tisíc majiteľov naftových vozidiel.

slovakia

left justify in out

Pôjde o majiteľov tých áut, ktorých motory porušovali americké emisné štandardy. Títo motoristi získajú predplatenú kartu, na ktorej je 500 USD a taktiež získajú 500 USD, ktoré môžu minúť v predajných miestach spoločnosti VW. Zároveň motoristi môžu zadarmo využívať asistenčné služby počas troch rokov. Celkovo to znamená, že na zvýhodnenia pre motoristov vynaloží VW minimálne 120 mil. USD.

 

Hovorkyňa spoločnosti VW Jeannine Ginivanová informovala, že práve 120 tisíc motoristov prejavilo záujem o darčekové karty, čo predstavuje približne štvrtinu z celkového počtu 482 tisíc vozidiel, ktorých sa emisný škandál týka. Firma VW uviedla, že zákazníci, ktorí o karty prejavili záujem, nestrácajú možnosť žalovať automobilku na súde.

 

Spoločnosť VW vytvorila v súvislosti so škandálom rezervy vo výške 6,5 mld. eur. Celkovo sa celosvetovo emisný škandál týka 11 mil. vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies