Darček kúpený v kamennom obchode nie je vždy jednoduché vrátiť

NETKY.SK • 25 December 2014, 14:22 • 2 min
Darček kúpený v kamennom obchode nie je vždy jednoduché vrátiť

BRATISLAVA - Vrátenie vianočného darčeka kúpeného v klasickom kamennom obchode nemusí byť samozrejmé.

slovakia

left justify in out

V prípade takýchto výrobkov totiž neplatí pre predávajúcich povinnosť prijať nepoužitý tovar späť. Všetko závisí od ich dobrej vôle.
      

"Väčšina obchodníkov si určí, že do istého termínu je možné tovar vrátiť," uviedla predsedníčka Fóra spotrebiteľov (FS) Marta Černá. Ľudia by však mali pamätať na to, že výrobok treba vrátiť v pôvodnom obale, neporušený a s dokladom o kúpe. "Ak bol k výrobku pribalený aj nejaký darček, treba vrátiť i ten," upozornila Černá. 
      

Obchodníci sú však v takýchto prípadoch skôr ochotnejší vymeniť výrobok za nejaký iný, než ako by mali vrátiť späť peniaze. Sú však tovary, ktoré sa vôbec nemôžu vrátiť. Napríklad CD alebo DVD nosiče či knihy. V tomto prípade totiž hrozí, že si ich kupujúci už skopíroval, alebo prečítal. Alebo aj výrobky, ktoré obchodníci neberú späť z hygienických dôvodov, napríklad spodnú bielizeň.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies