Dara Rolins má zásluhou Klausovej amnestie čistý register

NETKY.SK • 30 Január 2013, 08:31 • 2 min
Dara Rolins má zásluhou Klausovej amnestie čistý register

Dara Rolins má zásluhou Klausovej amnestie čistý register - Celebrity Speváčke Dare Rolins súd odpustil podmienku, ktorú dostala za usmrtenie z nedbanlivosti. Môže za to amnestia českého prezidenta Václava Klausa.

slovakia

left justify in out

imgSpeváčke Dare Rolins súd odpustil podmienku, ktorú dostala za usmrtenie z nedbanlivosti. Môže za to amnestia českého prezidenta Václava Klausa. Trojročný zákaz šoférovania a zaplatenie odškodného približne pol milióna českých korún za nehodu, pri ktorej zomrel 63-ročný Jindřich Rotrekl, však Obvodný súd pre Prahu 2 nechal bezo zmien. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné a predpokladá sa, že verdikt pozostalí napadnú. "Prirodzene mám pochopiteľnú radosť. Zvlášť preto, že to prišlo ako blesk z jasného neba," povedala krátko po novoročnom prejave dosluhujúceho českého prezidenta pre portál iDNES.cz 40-ročná priateľka rappera Rytmusa.

Tragická nehoda sa stala 10. júla 2010 v pražskom Šáreckom údolí. Jindřich Rotrekl sa vracal k svojej rodine z rybačky. Na malej motorke, ktorá nedokáže ísť rýchlejšie ako 40 km/h, sa čelne zrazil s autom, ktoré šoférovala Rolins. Muža okamžite previezli do Ústrednej vojenskej nemocnice, kde však po troch hodinách zomrel. Speváčka na súde tvrdila, že sa motocyklista objavil v jej jazdnom pruhu. Podľa súdu sa však Rolins nedostatočne venovala jazde a Rotrekla zrazila. Za usmrtenie z nedbanlivosti dostala v decembri na odvolacom súde 18 mesiacov odňatia slobody s dvaapolročnou podmienkou. Pôvodný trest jej zmiernili o osem mesiacov. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona