Danube Fest 2012 ponúkne kuchyne krajín na Dunaji

NETKY.SK • 3 September 2012, 11:40 • 2 min
Danube Fest 2012 ponúkne kuchyne krajín na Dunaji

Danube Fest 2012 ponúkne kuchyne krajín na Dunaji - Gurmán Bratislava sa druhý septembrový víkend stane domovom pre kuchyne krajín ležiacich na Dunaji. Šestnásť vystavovateľov z dunajského regiónu bude od piatka 7.

slovakia

left justify in out

imgBratislava sa druhý septembrový víkend stane domovom pre kuchyne krajín ležiacich na Dunaji. Šestnásť vystavovateľov z dunajského regiónu bude od piatka 7. septembra počas troch dní na Hlavnom námestí prezentovať nielen rybie špeciality, ako pravé maďarské halászlé či tradičný pstruh po mlynársky, ale aj rôzne iné kulinárske skvosty charakterizujúce dunajské štáty a ich regióny.
      Na podujatí sa budú prezentovať vinárstva, pivovary, pálenice a ďalší výrobcovia, ktorí si určite na bratislavskom Hlavnom námestí nájdu svojich priaznivcov. Významnou časťou festivalu budú aj prezentácie jednotlivých štátov na Dunaji, ich kultúr a tradícií. Prím budú hrať štyri hlavné mestá ležiace na Dunaji – Viedeň, Budapešť, Belehrad a domáca Bratislava.
      Danube Fest 2012, ktorý je súčasťou festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava, otvorí v piatok 7. septembra popoludní primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik, ktorý zároveň prevzal nad podujatím záštitu. V úvodný deň bude kultúrny program zameraný na folklór a tradičnú kultúru, druhý deň na džez, záverečnému dňu bude dominovať vystúpenie skupiny operného popu La Gioia. Vstup na festival a kultúrne podujatia je zdarma, konzumáciu jedál budú môcť návštevníci realizovať formou žetónov, podobne ako je tomu na festivale Slovak Food.
      "Najprv bola myšlienka urobiť fish festival, aby sme odprezentovali aj sladkovodné ryby a živočíchy, lebo všetci poznáme lososa a krevety, ale nepoznáme tie, ktoré sú nášmu organizmu oveľa prirodzenejšie. Myšlienku sme rozšírili tak, že spravíme dunajský región a teda prezentáciu nielen rýb, ale aj dunajskej kultúry, dunajských jedál a turizmu. Všetky tri dni sú zaujímavé tým, že sú rozdelené na folklór, džez a podujatie pre rodiny s deťmi, takže každý si môže ten svoj deň vybrať, kedy mu je to bližšie," uviedla pre TASR na dnešnom stretnutí s médiami riaditeľka festivalu Martina Luknárová.
      Hlavnou myšlienkou Danube Festu 2012 je spojenie exhibície a prezentácie cestovného ruchu, skvelého jedla z regionálnych kuchýň a sladkovodných živočíchov, prezentácie kultúr a minorít jednotlivých štátov a v neposlednom rade skvelá zábava a priateľská atmosféra umocnená historickou architektúrou mesta. Danube Fest 2012 vytvorí ideálny priestor pre priateľské spojenie ľudí všetkých vekových kategórií, rás a vyznaní.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies