Dánsky vynálezca Madsen dostal za vraždu novinárky doživotie

NETKY.SK • 25 Apríl 2018, 13:43 • 2 min
Dánsky vynálezca Madsen dostal za vraždu novinárky doživotie

KODAŇ - Dánskeho vynálezcu Petra Madsena odsúdili na doživotný trest odňatia slobody nepodmienečne za vraždu švédskej novinárky Kim Wallovej. Verdikt vyniesol v stredu mestský súd v Kodani, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla sudkyňa Anette Burköová, spoločne s dvoma porotcami sa zhodli na tom, že Wallovej smrť bola vraždou, pretože Madsen neposkytol "dôveryhodné" vysvetlenie. Madsen si rozsudok vypočul stojac v tichosti. Jeho obhajca následne oznámil, že proti verdiktu podá odvolanie.

 

Štyridsaťsedemročný Madsen vraždu popiera. Wallová podľa neho zomrela na ponorke nešťastnou náhodou. To, že jej telo rozštvrtil a oddelené časti zabalené v plastových vreciach následne pohádzal do mora, však pripustil.

 

Wallová navštívila 10. augusta 2017 Madsena na jeho podomácky vyrobenej ponorke, aby s ním urobila rozhovor. O deň neskôr sa ponorka potopila v zálive Köge ležiacom juhozápadne od Kodane.

 

Telo 30-ročnej novinárky sa nenašlo, po viac ako desiatich dňoch však vylovili z mora pri dánskom pobreží jej trup, od ktorého boli úmyselne oddelené hlava a končatiny. Neskôr sa podarilo nájsť i ďalšie časti tela, na ktorých bolo 15 bodných rán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies