Dánsky súd poslal za mreže migranta, ktorý dobodal policajta v azylovom centre

NETKY.SK • 30 September 2015, 13:39 • 2 min
Dánsky súd poslal za mreže migranta, ktorý dobodal policajta v azylovom centre

KODAŇ - Dánsky súd poslal dnes na tri týždne do väzby 25-ročného Palestínčana bez štátnej príslušnosti, podozrivého z pokusu o vraždu policajta, ktorého dobodal v najväčšom dánskom azylovom centre.

slovakia

left justify in out

Policajný hovorca Henrik Suhr vo vyhlásení uviedol, že polícia získala niekoľko dôkazov, podľa ktorých podozrivý zrejme sympatizuje s islamskými extrémistami v Sýrii. Dodal však, že muž je "možno tiež duševne labilný". Podľa hovorcu muža vyhostia z Dánska.

 

Z dnešného pojednávania za zatvorenými dverami, na ktorom súd rozhodoval o vzatí podozrivého do väzby, nie sú známe ďalšie podrobnosti.

Policajt utrpel v utorok vážne zranenia počas hliadkovania v azylovom centre Sandholm v meste Birkeröd, severne od metropoly Kodaň. Páchateľ ho niekoľkokrát nožom zasiahol do brušnej dutiny. Policajta previezli do nemocnice v kritickom stave, ale počas dňa polícia informovala, že jeho život už nie je bezprostredne ohrozený.

 

Centrum Sandholm je jedným z najväčších zariadení tohto druhu v Dánsku. Nachádza sa v bývalých vojenských kasárňach a spravuje ho Červený kríž. V centre registrujú novoprichádzajúcich utečencov, ale sú tam ubytovaní aj migranti, ktorých žiadosť o azyl dánske úrady zamietli a ktorí tam čakajú na deportáciu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies