Dánsky premiér Rasmussen označil telefonát s Trumpom za veľmi konštruktívny

NETKY.SK • 17 November 2016, 09:13 • 2 min
Dánsky premiér Rasmussen označil telefonát s Trumpom za veľmi konštruktívny

KODAŇ - Dánsky premiér Lars Lökke Rasmussen uviedol, že jeho stredajší telefonický rozhovor s novozvoleným americkým prezidentom Donaldom Trumpom bol veľmi konštruktívny a okrem iného sa týkal aj bezpečnostnej spolupráce medzi oboma krajinami. Informovala o tom v noci nadnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Potrebujeme, aby na čele slobodného sveta stáli silné Spojené štáty. Som presvedčený, že USA si túto úlohu budú plniť aj v budúcnosti," uviedol Rasmussen po približne desaťminútovom telefonáte s Trumpom.


Dánsky premiér zablahoželal Trumpovi k jeho nedávnemu zvoleniu za amerického prezidenta a ubezpečil ho, že Dánsko je verným spojencom USA.


Dánsko, ktoré je členským štátom NATO, je zároveň členom medzinárodnej koalície bojujúcej proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS). Leteckých útokov na ciele extrémistov v Iraku a Sýrii sa zúčastňujú aj viacúčelové stíhacie lietadlá typu F-16 dánskych vzdušných síl.


Dánsky premiér sa už dlhšie netají úmyslom zvýšiť obranný rozpočet svojej krajiny.


Trump počas predvolebnej kampane spochybnil niektoré aspekty Severoatlantickej aliancie, pričom naznačil, že jej členské štáty by mali zvýšiť výdavky na obranu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies