Dánsky pivovar Carlsberg vyvíja papierovú fľašu na zlatý mok

NETKY.SK • 8 Február 2015, 10:04 • 2 min
Dánsky pivovar Carlsberg vyvíja papierovú fľašu na zlatý mok

KODAŇ - Dánsky pivovar Carlsberg bude v neďalekej budúcnosti ponúkať spotrebiteľom zlatý mok aj v "papierových" fľaškách.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom český portál iDnes.
      

Carlsberg ako prvý na svete vyvíja biologicky rozložiteľnú fľašu na tekutiny. Bude z dreveného vlákna alebo kartónu podobného obalu na vajcia. Fľašky budú neprehľadné, nerozbitné, s viditeľnou štruktúrou vlákna a oveľa ľahšie ako sklené.
      

Novinku sa chystá predstaviť verejnosti o tri roky. Vývoj papierovej fľaše bude stáť asi 10 miliónov dánskych korún (1,34 milióna eur). Podstatnú časť financií na vývoj obalu poskytne dánsky štátny inovačný fond.
      

Vrchný sládok pražského pivovaru Staropramen Zdeněk Lux uviedol, že teraz používané obaly na pivo, teda sklené fľašky, plechovky a PET fľašky majú svoje opodstatnenie a roky sa vyvíjali s cieľom, aby zachovali pivu jeho vlastnosti.
      

Aj jednotka v českom pivovarníctve, Plzeňský Prazdroj, hodnotí možnosť rozšírenia novinky skepticky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies