Dánsky minister obrany Carl Holst odstúpil z funkcie

NETKY.SK • 29 September 2015, 17:48 • 2 min
Dánsky minister obrany Carl Holst odstúpil z funkcie

KODAŇ - Dánsky minister obrany Carl Holst sa dnes vzdal funkcie, pričom priznal, že na svoju predvolebnú kampaň využíval poradcu, ktorého zaplatili daňoví poplatníci.

slovakia

left justify in out

Diať sa tak malo v ešte čase, keď stál na čele správy regiónu Južné Dánsko.


Holst počas uplynulých mesiacov nebol schopný dať novinárom jasnú odpoveď na to, či vo svojej predvolebnej kampani využil svojho tlačového poradcu Christiana Ingemanna Nielsena. Dnes túto správu 45-ročný politik potvrdil, uviedla agentúra AP.


AP ďalej vysvetlila, že politickým poradcom v Dánsku nie je dovolené, aby pomáhali poslancom počas kampane.


Demisia ministra obrany je podľa agentúry Reuters v Dánsku vnímaná ako rana novej vláde na čele s liberálnym premiérom Larsom Lökke Rasmussenom.
Samotný Rasmussen uviedol, že Holst svoj post opúšťa najmä pre to, že nejasnosti okolo jeho minulého pôsobenia na poste predsedu regionálnej správy Južného Dánska zatienili aj jeho funkciu ministra obrany. Očakáva sa, že dánsky premiér vymenuje nového šéfa rezortu obrany v stredu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona