Dánsky majiteľ ponorky tvrdí, že švédsku novinárku pochoval do mora

NETKY.SK • 21 August 2017, 13:50 • 2 min
Dánsky majiteľ ponorky tvrdí, že švédsku novinárku pochoval do mora

HELSINKI - Majiteľ podomácky zhotovenej ponorky, dánsky vynálezca Peter Madsen uviedol, že švédska novinárka Kim Wallová, po ktorej už viac ako týždeň pátra dánska polícia, zahynula pri incidente počas plavby a on ju na bližšie neurčenom mieste pochoval do mora. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie dánskej polície.

slovakia

left justify in out

Polícia v dánskej metropole Kodaň uviedla, že Madsen (46) zostane aj naďalej vo vyšetrovacej väzbe pre podozrenie zo zabitia Wallovej. Ďalšie informácie o prípade polícia neposkytla.

 

Po 30-ročnej žene, ktorú naposledy videli vo štvrtok 10. augusta na palube o čosi neskôr zrejme zámerne potopenej Madsenovej súkromnej ponorky UC3 Nautilus (46), sa akoby zľahla zem, a to aj napriek skutočnosti, že do pátrania po nej sa minulý týždeň popri dánskej polícii zapojili aj švédski záchranári.

 

Madsen, ktorý bol predbežne obvinený z jej zabitia, akékoľvek zavinenie jej smrti popiera a až do dnešného dňa tvrdil, že sa k prípadu nebude vyjadrovať.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies