Dánsky lodiarsky gigant Maersk obnoví plavby do Líbye

NETKY.SK • 31 August 2011, 13:37 • 2 min
Dánsky lodiarsky gigant Maersk obnoví plavby do Líbye

Dánsky lodiarsky gigant Maersk obnoví plavby do Líbye - Doprava Dánska spoločnosť Maersk Line, najväčší prepravca kontajnerov na svete, oznámila, že 8. septembra obnoví plavby do Líbye.

slovakia

left justify in out

img

Dánska spoločnosť Maersk Line, najväčší prepravca kontajnerov na svete, oznámila, že 8. septembra obnoví plavby do Líbye.
      Spoločnosť informovala, že nákladnú prepravu obnoví do prístavu Benghází, pričom začne s dodávkou tovarov, ktoré sa počas občianskej vojny v Líbyi nachádzali v ďalších prístavoch Stredozemného mora. Maersk zastavil dodávky tovarov do líbyjských prístavov 22. februára.
      Zatiaľ firma obnoví plavby len do Benghází, bude však naďalej sledovať vývoj situácie a keď zhodnotí, že bezpečnosť posádky nebude ohrozená, obnoví plavbu aj do ďalších prístavov. Prvý náklad by mal zahrňovať najmä humanitárnu pomoc, ale aj tovar potrebný na začatie rekonštrukcie Líbye.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona