Dánsky konštruktér potopenej ponorky čelí ďalšiemu obvineniu v súvislosti s úmrtím švédskej novinárky

NETKY.SK • 25 August 2017, 13:02 • 2 min
Dánsky konštruktér  potopenej ponorky čelí ďalšiemu obvineniu v súvislosti s úmrtím švédskej novinárky

KODAŇ - Dánska polícia vzniesla ďalšie obvinenie voči konštruktérovi Petrovi Madsenovi v súvislosti s úmrtím švédskej novinárky Kim Wall, ktorej bezhlavé torzo našli na pobreží Baltského mora.

slovakia

left justify in out

Dánsky majiteľ ponorky Nautilus UC3, na ktorej 30-ročnú Švédku videli naposledy živú, čelí už okrem obvinenia zo zabitia ženy aj obvineniu z neprístojného zaobchádzania s mŕtvolou, informoval hlavný vyšetrovateľ Jens Möller Jensen.

Bezhlavé nahé torzo Wall našli vyšetrovatelia v pondelok. Podľa polície boli končatiny aj hlava odstránené úmyselne. Vyšetrovateľ v stredu novinárom povedal, že k torzu bol pripevnený kus kovu, ktorý mal zjavne pomôcť tomu, aby sa potopilo. Telo sa podľa jeho slov "vyplavilo na breh po tom, ako bolo nejaký čas v mori", pričom na ňom našli stopy naznačujúce, že sa niekto z neho pokúšal dostať von vzduch, aby neplávalo. Vyšetrovatelia v piatok potvrdili, že ešte stále pátrajú po zvyšných častiach tela novinárky ako aj po jej oblečení.

Novinárku videli naposledy živú 10. augusta na palube súkromnej ponorky UC3 Nautilus, keď spolu s jej konštruktérom Petrom Madsenom, o ktorom pripravovala reportáž, vyrážali na výlet. Za nezvestnú ju vyhlásili po tom, ako jej priateľ zalarmoval políciu, keď sa nevrátila zo spomínaného výletu. Ponorku vypátrali 11. augusta a 46-ročného Madsena zachránili tesne predtým, ako sa potopila. Ten najprv tvrdil, že novinárku ešte v noci vysadil na ostrove v kodanskom prístave. Neskôr ale pred súdom priznal, že žena zomrela pri nehode na palube a on ju následne "pochoval" v mori. Dánska polícia predpokladá, že 40-tonovú ponorku potopil zámerne. Madsen, ktorý popiera svoju vinu, je v policajnej väzbe.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona