Dánsko vyčlenilo 1,7 milióna eur na pomoc obetiam extrémistov z Boko Haram

NETKY.SK • 15 Január 2015, 18:28 • 2 min
Dánsko vyčlenilo 1,7 milióna eur na pomoc obetiam extrémistov z Boko Haram

DÁNSKO - Dánska vláda vyčlenila 12,5 milióna dánskych korún (1,7 milióna eur) na pomoc obetiam extrémistickej organizácie Boko Haram v Nigérii. Napísala to dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa dánskeho ministra obchodu a rozvoja Mogensa Jensena koná Dánsko "zo solidarity s postihnutými rodinami" a chce im venovať oblečenie, potraviny, prístrešky a "šancu, aby prekonali túto krízu".
     

Vyvraždenie stoviek dedinčanov na severe Nigérie podľa Jensena spôsobilo masový odsun obyvateľstva z vidieckych oblastí tejto africkej krajiny do veľkých miest na severovýchode Nigérie, ale aj do susedných štátov, Čadu, Nigeru a Kamerunu.
     

Pomoc sa bude distribuovať prostredníctvom Červeného kríža a Organizácie Spojených národov.
     

Organizácia Boko Haram je aktívna od roku 2009. Svoje útoky pôvodne zameriavala najmä voči kresťanom. Od polovice roku 2013 sa jej terčom stali aj vládni bezpečnostní agenti či civilisti kresťanského a moslimského vierovyznania bez rozdielu, ktorých teroristi likvidujú priamo v ich domoch, na trhoviskách, v nemocniciach či školách.
     

Cieľom Boko Haram je založiť na severe Nigérie kalifát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies