Dánsko: Vstúpili do platnosti prísnejšie kontroly hraníc s Nemeckom a Švédskom

NETKY.SK • 6 Júl 2011, 18:49 • 2 min
Dánsko: Vstúpili do platnosti prísnejšie kontroly hraníc s Nemeckom a Švédskom

Dánsko: Vstúpili do platnosti prísnejšie kontroly hraníc s Nemeckom a Švédskom

slovakia

left justify in out

img

Dánske colné úrady začali v utorok uplatňovať prísnejšie kontroly na hraniciach s Nemeckom a Švédskom zamerané oficiálne na boj proti medzinárodnej kriminalite.
      Toto opatrenie vyvolalo hnev Nemecka a obavy v Bruseli, uviedla agentúra DPA. Prvých približne 50 dánskych pohraničníkov od utorka vykonávalo na hraničných priechodoch s Nemeckom a Švédskom náhodné kontroly.
      Počet colníkov sa má neskôr zdvojnásobiť a rozšíri sa aj ich vybavenie. Kodaň tvrdí, že cieľom opätovného zavedenia kontrol je zníženie miery cezhraničnej kriminality a že nebudú v rozpore so Schengenskou dohodou. Stali sa však terčom kritiky zo strany Nemecka a Európskej komisie.
      Dánsko uviedlo, že tieto opatrenia rešpektujú podmienky Schengenskej dohody, ktorá garantuje slobodný pohyb medzi 22 z 27 členských krajín Únie a pre občanov troch ďalších krajín mimo EÚ.
      Dánske úrady informovali, že bežní cestujúci vrátane nemeckých dovolenkárov nebudú kontrolami zasiahnutí. Kontrolné opatrenia vstúpili do platnosti práve v čase začiatku letnej dovolenkovej sezóny.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies