Dánsko sa pripojí k európskym krajinám, ktoré zakazujú burky a nikáby

NETKY.SK • 6 Október 2017, 12:47 • 2 min
Dánsko sa pripojí k európskym krajinám, ktoré zakazujú burky a nikáby

KODAŇ - Dánsko je ďalšou krajinou, ktorá sa pripojí k ostatným európskym štátom, zakazujúcim nosiť na verejnosti závoje zahaľujúce tvár, vrátane islamských buriek a nikábov.

slovakia

left justify in out

Jakob Ellemann-Jensen z dánskej liberálnej strany Venstre, ktorá vedie stredopravú vládnu koalíciu, dnes po zasadnutí parlamentu uviedol, že návrh zákona sa nevzťahuje na nijaké náboženstvo a nezakazuje nosenie šatiek, turbanov či kíp, tradičnej židovskej pokrývky hlavy.

 

Väčšina dánskych poslancov vrátane opozičných sociálnych demokratov, najväčšej dánskej strany, oznámila, že bude hlasovať za zákon známy ako "Zákaz buriek".

 

Zákon sa vzťahuje najmä na oblečenie, ktoré nosia niektoré ultrakonzervatívne moslimky. V Dánsku žije len niekoľko moslimiek, ktoré si úplne zahaľujú tvár a telo.

 

Konkrétny dátum hlasovania za zákon neoznámili. Pred Dánskom už podobné zákazy zaviedli aj Francúzsko, Belgicko či Rakúsko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona