Dánsko obnovilo železničné spojenie s Nemeckom

NETKY.SK • 10 September 2015, 08:46 • 2 min
Dánsko obnovilo železničné spojenie s Nemeckom

KODAŇ - Dánsko dnes obnovilo medzinárodné železničné spojenie s Nemeckom. Urobilo tak deň po tom, ako ho prerušilo v snahe vyrovnať sa s prílevom utečencov, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na dánsku železničnú spoločnosť DSB.

slovakia

left justify in out

Dnes ráno začali opäť premávať vlaky medzi nemeckým Flensburgom a dánskym Padborgom, ako aj rýchlovlaky medzi Flensburgom a dánskou metropolou Kodaň.


Na železničnej stanici vo Flensburgu prenocovalo približne 100 migrantov. Okolo 240 utečencom, ktorí dorazili do dánskeho prístavu Rödby, kde sa vlaky z Nemecka naloďujú na trajekty, povolili úrady pokračovať v ceste, uviedol pre DPA predstaviteľ dánskej polície s tým, že ďalší migranti budú môcť opustiť prístav ešte v priebehu dnešného dňa.
Približne 200 ľudí odmietlo v stredu v Rödby vystúpiť z dvoch vlakov alebo odísť do dánskych prijímacích stredísk pre utečencov, pričom žiadali, aby mohli pokračovať v ceste do Švédska.


Nemecko a Švédsko sú medzi žiadateľmi o azyl najobľúbenejšími destináciami, zatiaľ čo Dánsko zaviedlo v ostatných rokoch prísnejšie azylové podmienky a stredopravá vláda znížila sociálne dávky pre utečencov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies