Dánsko-nemecký tunel sa omeškáva, Dánsko však projekt nezruší

NETKY.SK • 26 August 2015, 16:04 • 2 min
Dánsko-nemecký tunel sa omeškáva, Dánsko však projekt nezruší

KODAŇ/KIEL - Dánsky minister financií Claus Hjort Frederiksen dnes dementoval správy médií, že Dánsko sa pravdepodobne vzdá projektu výstavby tunela medzi dánskym ostrovom Lolland a nemeckým ostrovom Fehmarn.

slovakia

left justify in out

"Zistil som, že v tlači sa objavili špekulácie o Fehmarnskom spojení. Na to neexistuje jediný dôvod," povedal minister dánskej tlačovej agentúre Ritzau. "Vláda, samozrejme, neplánuje projekt zrušiť."

 

Pôvodné plány počítali s dokončením 19-kilometrového tunela v roku 2021, medzičasom sa termín presunul na rok 2024. V skutočnosti sa však môže dokončenie ešte viac posunúť. Pri plánovaní musia schvaľovacie úrady zohľadniť 3100 pripomienok, z čoho z dánskej strany pochádza len 30. Podľa nemeckých úradov môže dôjsť k podstatným zmenám v projekte z hľadiska ochrany prírody a životného prostredia.

 

Výstavbu tunela financuje iba Dánsko a posledný odhad nákladov hovoril o sume 7,4 miliardy eur. Nemecko musí zaplatiť len pripojenie tunela na vlastnom území, čo by podľa spolkového ministerstva dopravy malo stáť 2,2 miliardy eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies