Dánsko má nového ministra obrany

NETKY.SK • 30 September 2015, 14:42 • 2 min
Dánsko má nového ministra obrany

KODAŇ - Dánsky premiér Lars Lökke Rasmussen dnes do funkcie ministra obrany vymenoval Petra Christensena, ktorý v minulosti zastával funkciu ministra pre správu daní a bol aj členom parlamentu.

slovakia

left justify in out

Christensenovou hlavnou úlohou vo funkcii bude dokončiť rokovania o dodávke nových stíhačiek, ktorými dánska armáda nahradí dosluhujúce stroje. Ide o kontrakt za viac ako 30 miliárd dánskych korún.

 

Vymenovanie Christensena prišlo po tom, ako sa postu ministra obrany v utorok vzdal Carl Holst. Predchádzalo tomu jeho priznanie, že na svoju predvolebnú kampaň využíval poradcu, ktorého zaplatili daňoví poplatníci. Diať sa tak malo v ešte čase, keď stál na čele správy regiónu Južné Dánsko.

 

Demisia ministra obrany bola podľa agentúry Reuters v Dánsku vnímaná ako rana novej vláde na čele s liberálnym premiérom Rasmussenom.

Samotný Rasmussen uviedol, že Holst svoj post opustil najmä pre to, že nejasnosti okolo jeho minulého pôsobenia na poste predsedu regionálnej správy Južného Dánska zatienili aj jeho funkciu ministra obrany.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies