Dánsko dočasne sťahuje svoje stíhačky z boja proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 22 August 2015, 16:57 • 2 min
Dánsko dočasne sťahuje svoje stíhačky z boja proti Islamskému štátu

KODAŇ - Dánsky minister zahraničných vecí Kristian Jensen dnes povedal, že jeho krajina dočasne sťahuje z boja medzinárodnej koalície s Islamským štátom svoje stíhačky umiestnené v Kuvajte, pretože potrebujú opravy a ich personál čas na oddych.

slovakia

left justify in out

Podľa tlačovej agentúry AP Jensen dnes vyjadril očakávanie, že štyri dánske stíhačky F-16 a tri rezervné stíhačky by mohli byť nazad v akcii na budúci rok.

 

Zo správy AP nebolo jasné, či sa stíhačky vrátia na opravu do Dánska.

 

Dánski leteckí mechanici minulý mesiac upozornili, že by krajina nemala predlžovať svoju jednoročnú misiu v operácii Vnútorné odhodlanie vzhľadom na dlhodobý stres, ktorému sú vystavení piloti a letecký personál a tiež skutočnosť, že sa na niektorých strojoch objavili praskliny.

 

Dánsko sa zapojilo do boja koaličných síl s Islamským štátom v októbri 2014 a jeho stíhačky, podľa údajov z hlavného veliteľstva, uskutočnili odvtedy vyše 470 leteckých operácií.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona