Dánski hádzanári s historickým úspechom na OH, Francúzi "len" strieborní

NETKY.SK • 22 August 2016, 07:59 • 2 min
Dánski hádzanári s historickým úspechom na OH, Francúzi "len" strieborní

RIO DE JANEIRO - Dánski reprezentanti sa stali olympijskými víťazmi v hádzanej. Historicky prvú mužskú medailu spod piatich kruhov vybojovali v nedeľňajšom finále, v ktorom zdolali dvojnásobných olympijských šampiónov Francúzov 28:26.

slovakia

left justify in out

Dáni založili historický finálový úspech na mimoriadne kvalitnej obrane. V úvode síce prehrávali 1:3, ale na favorizovaného súpera sa dokázali v prvom dejstve viackrát dotiahnuť a napokon ho vyhrali 16:14. Po zmene strán to boli práve Dáni, ktorí diktovali tempo hry aj skóre. V 45. minúte ich Olsen dostal do rozhodujúceho trháku 22:19, na ktorý Francúzi už nenašli odpoveď. Navyše v závere urobil hviezdny tromf "galského kohúta" Nikola Karabatič dve technické chyby za sebou a zmaril francúzsky sen o treťom olympijskom zlate za sebou.

 

Kým Francúzi získali celkovo štvrtú olympijskú medailu v mužskom turnaji pod piatimi kruhmi (2-1-1), Dáni historický prvú. Bronz si v Riu de Janeiro vybojovali Nemci po triumfe 31:25 nad Poliakmi.

 

finále:

Dánsko - Francúzsko 28:26 (16:14)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona