Dánski hádzanári obhájili titul majstrov sveta

NETKY.SK • 1 Február 2021, 08:33 • 2 min
Dánski hádzanári obhájili titul majstrov sveta

BRATISLAVA - Majstrovstvá sveta v hádzanej sa tento rok konali v Egypte. Titul si domov odnášajú reprezentanti Dánska

slovakia

left justify in out

Úradujúci olympíjski víťazi, hádzanári Dánska, potvrdili úlohu favoritov a zopakovali si triumf z pred dvoch rokov. Vďaka víťazstvu nad Švédskom tak získali už šiestu medailu na tomto podujatí. Strieborní Švédi vybojovali cenný kov z MS po dvadsiatich rokoch a v počte medailí sa s dvanástimi dostali na čelo bilancie krajín pred Francúzov.

 

 

Vo finále v Káhire to b vyrovnaný súboj, ani jeden z tímov sa až do 17. minúty nedostal do viac ako jednogólového náskoku. Dáni potom odskočili na 8:6, no v polčase bol stav vyrovnaný 13:13. Skvelý zápas pokračoval aj po prestávke, Jacob Holm štyrmi gólmi za sebou poslal Dánov štvrťhodinu pred koncom do vedenia 22:20 a zverenci kouča Nikolaja Jacobsena v tejto fáze zlomili duel vo svoj prospech aj zásluhou výkonu brankára Niklasa Landina Jacobsena.

 

"Som nesmierne unavený. To, čo sme na šampionáte predviedli, bola naozaj fantastická jazda." skonštatoval tréner Dánska. Nasledujúci svetový šampionát sa v januári 2023 uskutoční v Poľsku a vo Švédsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies