Dánskeho princa Frederika nevpustili v Austrálii do baru

NETKY.SK • 22 August 2017, 09:53 • 2 min
Dánskeho princa Frederika nevpustili v Austrálii do baru

SYDNEY - Dánskeho korunného princa Frederika nevpustili cez víkend do baru v austrálskom meste Brisbane, pretože nemal pri sebe preukaz totožnosti, ktorým by mohol doložiť svoj vek.

slovakia

left justify in out

Frederik sa chcel dostať do baru Jade Buddha, keď ho spolu so sprievodom odmietli do podniku vpustiť s vysvetlením, že sa musí preukázať platným dokladom. Princ a jeho sprievod najprv odišli, avšak o 15 minút sa vrátili, no "boli nútení zavolať si na pomoc" sedem príslušníkov z ochrany ústavných činiteľov. Tí museli majiteľa podniku presvedčiť, že sú oprávnení udeliť výnimku z predpisov platných pre vstup do niektorých podnikov, kde sa podávajú alkoholické nápoje.

 

V austrálskom štáte Queensland platia prísne predpisy pre konzumáciu alkoholických nápojov a vstup do niektorých podnikov, ktoré sa otvárajú po polnoci je možný len s platným austrálskym vodičským preukazom. Cudzinci sú povinní preukázať sa cestovným pasom.

 

Spolumajiteľ baru Jade Buddha Phil Hogan pre povedal, že pre zahraničných predstaviteľov by mala pre vstup do podnikov platiť výnimka zo zákona, ktorý je podľa neho "hlúpy".

 

"Je to hlúpy zákon. Hneď nám bolo jasné, že to bude nočná mora... Je to nezmysel," povedal Hogan o zákone, ktorý bol prijatý v júli s cieľom "minimalizovať riziko škôd" spôsobených pod vplyvom alkoholu.

 

Princ Frederik sa so svojou manželkou Mary Donaldsonovou, ktorá je pôvodom z Tasmánie, zoznámil paradoxne práve v nočnom podniku v roku 2000 počas olympijských hier v Sydney.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies