Dánska veľvyslankyňa prišla k rakúskemu prezidentovi na bicykli

NETKY.SK • 20 Január 2014, 15:51 • 2 min
Dánska veľvyslankyňa prišla k rakúskemu prezidentovi na bicykli

VIEDEŇ - Dlhý rad čiernych limuzín pred úradom prezidenta v Hofburgu a pozdravné slová apoštolského nuncia sú neoddeliteľnou súčasťou novoročného prijatia osobností rakúskym prezidentom Heinzom Fischerom.

slovakia

left justify in out

O zmenu doterajšieho prísneho protokolu sa v pondelok postarala dánska veľvyslankyňa Liselotte Plesnerová, ktorá išla na stretnutie s rakúskym prezidentom v kolóne čiernych diplomatických limuzín na služobnom bielo-červenom bicykli. "Práve sme dostali tri nové služobné bicykle, a tak sme si povedali, že novoročné prijatie u rakúskeho prezidenta je dobrou príležitosťou na ich ´posvätenie´," povedala Plesnerová pre rakúsku agentúru APA.

Jazdenie na bicykli je súčasťou dánskej kultúry. "V Kodani chodím na bicykli každý deň," povedala veľvyslankyňa. "V Rakúsku nie je však jazdenie na bicykli vždy zlučiteľné s mojou reprezentatívnou funkciou," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona