Dánska polícia zatkla muža so "zlomeným srdcom", ktorý hrozil odpálením bomby

NETKY.SK • 10 August 2016, 15:43 • 2 min
Dánska polícia zatkla muža so "zlomeným srdcom", ktorý hrozil odpálením bomby

ŠTOKHOLM - Dánska polícia zatkla muža, ktorý stál na streche zariadenia pre utečencov a vyhrážal sa, že sa odpáli do vzduchu. S odvolaním sa na vyhlásenie polície o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Polícia počas vyjednávania evakuovala budovu a okolie zariadenia v meste Nyborg na ostrove Fyn v strednom Dánsku a preventívne uzavrela vzdušný priestor v oblasti. Incident sa odohral v azylovom dome v Nyborgu s kapacitou pre 500 ľudí.


Zadržaným je 22-ročný Iránec, ktorý sa po niekoľkých hodinách vyjednávania vzdal bez kladenia odporu policajtom. Motívom celého incidentu boli evidentne "srdcové záležitosti", píše sa vo vyhlásení polície. Mladík pri sebe nemal žiadnu výbušninu. Vyšetrovanie prípadu a vypočúvanie muža, ktorý býval v inom azylovom centre v meste Faaborg na opačnej strane ostrova Fyn.

 

Podľa webu Fyens.dk Iránec naozaj niečo zvieral v náručí a zdalo sa, akoby rozprával s ďalším človekom stojacim na susednej streche. Mladík podľa výpovedí svedkov najskôr prišiel do centra a chcel vidieť svoju bývalú priateľku, čo potvrdil aj hovorca polície pre verejnoprávnu stanicu DR.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies