Dánska polícia zatkla 80 ľudí pri razii proti drogám najmä v Christianii

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 16:11 • 2 min
Dánska polícia zatkla 80 ľudí pri razii proti drogám najmä v Christianii

KODAŇ - Približne 80 ľudí zatkla dnes dánska polícia pri raziách proti konzumentom a obchodníkom s drogami najmä v samozvanom Slobodnom meste Christiania, ako aj na 150 adresách na ostrove Zealand.

slovakia

left justify in out

Ako informovala dánska polícia prostredníctvom sociálnej siete Twitter, pri razii zaistili veľké množstvo marihuany a hotovosti.
      

"V súvislosti s pokračujúcim vyšetrovaním dílerov a distribútorov marihuany najmä na ulici Pusherstreet (Christiania), sme uskutočnili veľké množstvo razií a zatknutí," uviedol podľa novín Copenhagen Post šéf vyšetrovateľov polície v Kodani Jörgen Skov.
      

V uplynulých dňoch sa uskutočnili podobné razie v kodanskej štvrti Norrebro, pri ktorej tiež zatkli viacero ľudí.
      

"V ostatných týždňoch sme dokončili koordinované razie a zatknutia osôb otvorene predávajúcich marihuanu v Kodani a okolí, ako aj gangov, pre ktoré pracujú. Naozaj to myslíme vážne, keď hovoríme o dlhodobej razii voči kupujúcim, dílerom a distribútorom," povedal Skov.
      

Christiania, ktorá používa vlastnú menu, je anarchistickou samosprávnou oblasťou Kodane, kde trvalo žije približne 1000 stálych obyvateľov. Tamojšie kaviarne, obchody a hudobné kluby patria medzi najväčšie turistické lákadlá dánskej metropoly, pripomína agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona