Dánska kráľovná začala niekoľkodňovú oficiálnu návštevu Ruska

NETKY.SK • 7 September 2011, 13:49 • 2 min
Dánska kráľovná začala niekoľkodňovú oficiálnu návštevu Ruska

Dánska kráľovná začala niekoľkodňovú oficiálnu návštevu Ruska

slovakia

left justify in out

img

Dánska kráľovná Margaréta II. s manželom princom Henrikom dnes začala niekoľkodňovú oficiálnu návštevu Ruskej federácie. Snehobiela luxusná jachta Danneborg s panovníckym párom na palube zakotvila v prístave niekdajšej metropoly cárskeho Ruska - Petrohrade.
      Kráľovský pár, ktorý sprevádza početná hospodárska delegácia, sa následne presunul do Moskvy, kde ho prijal ruský prezident Dmitrij Medvedev. Hostiteľ dánsku kráľovnú sprevádzal pri prehliadke reprezentačných kremeľských priestorov.
      Margaréta II. navštívila po prvý raz oficiálne Rusko ešte počas existencie Sovietskeho zväzu v roku 1975, keď došlo aj k podpísaniu viacerých bilaterálnych dokumentov.
      Dánska kráľovná zostane v Rusku najmenej do 9. septembra. Čakajú ju aj rokovania s premiérom Vladimirom Putinom. Panovníčka avizovala záujem pozrieť si dokumenty o princeznej Dagmar Dánskej (1847-1928), matke posledného ruského cára Mikuláša II.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies