Daňových dlžníkov pribudlo, Finančná správa zverejní zoznam podľa nových pravidiel

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 15:44 • 2 min
Daňových dlžníkov pribudlo, Finančná správa zverejní zoznam podľa nových pravidiel

BRATISLAVA - Zoznam daňových dlžníkov bude od tohto mesiaca rozsiahlejší ako doteraz. Finančná správa ho do konca júna zverejní prvýkrát podľa nových pravidiel.

slovakia

left justify in out

"Kým doteraz obsahoval viac ako 5200 daňovníkov, po novom to bude viac ako 80.000," informovala hovorkyňa daniarov Patrícia Macíková.

 

Podľa doterajšieho zákona sa zverejňoval zoznam daňových dlžníkov raz ročne, v prvom polroku bežného roka podľa stavu k 31. decembru predchádzajúceho roka. Na zoznam sa pritom dostali daňoví dlžníci, ktorých úhrnná výška daňových nedoplatkov presiahla u fyzických osôb 17.000 eur a u právnických osôb 170.000 eur, pričom nezaniklo právo na ich vymáhanie.

 

"Podľa nového ustanovenia, ktoré je účinné od 1. mája 2016, finančná správa bude zverejňovať zoznam daňových dlžníkov na mesačnej báze. Aktualizované zoznamy budú zverejňované vždy do konca kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci, za ktorý sa zoznam vyhotovuje," priblížila Macíková. Prvý takýto zoznam za máj 2016 sa zverejní do 30. júna.

 

Mení sa aj výška daňového nedoplatku, od ktorej sa odvíja zverejnenie daňového dlžníka. Doterajšie limity 17.000 a 170.000 eur klesajú na spoločnú hodnotu 170 eur. Zoznam sa bude aktualizovať každý mesiac. "Daňovníci ktorí si svoje dlhy vyrovnajú a nevznikne im ďalší daňový nedoplatok vo výške nad 170 eur, nebudú v zozname, ktorý bude zverejnený v ďalšom kalendárnom mesiaci," doplnila Macíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies