Daňový úrad pre vybrané subjekty organizuje Deň otvorených dverí

NETKY.SK • 2 Február 2016, 12:49 • 2 min
Daňový úrad pre vybrané subjekty organizuje Deň otvorených dverí

BRATISLAVA - V priestoroch daňového úradu v Bratislave na Radlinského 37 sa vo štvrtok (4.2.) uskutoční už tradičný Deň otvorených dverí.

slovakia

left justify in out

Pracovníci úradu sa stretnú so zástupcami daňových subjektov, ktoré prešli od 1. januára tohto roku pod jeho správu. Tento úrad spravuje daňové subjekty s obratom nad 40 miliónov eur a finančné inštitúcie. Celkom je ich okolo 700. Špecializuje sa na oblasť medzinárodného zdaňovania a transferového oceňovania.

 

"Cieľom je priblížiť fungovanie inštitúcie práve tým podnikateľom, ktorí menia miestnu príslušnosť. Ide o firmy, ktoré presiahli obrat 40 miliónov eur. Zmena miestnej príslušnosti nastane od 1. januára nasledujúceho roka po roku, v ktorom tento obrat prekročili. Stretnutie má odbúrať strach z tejto zmeny. Chceme tiež upozorniť na silnú stránku úradu, keďže je prioritne zameraný na oblasť medzinárodného zdaňovania a transferového oceňovania. V tejto oblasti disponuje vysoko kvalitnými odborníkmi. Primárnym cieľom je však zvýšenie dobrovoľných povinností daňových subjektov," objasnila TASR hovorkyňa finančnej správy (FS) Patrícia Macíková.

 

Zámerom podujatia je informovať nových klientov o spôsobe spolupráce so správcom dane. Účastníci sa dozvedia o spôsobe komunikácie, postupe pri vybavovaní žiadostí, podaní, spôsobe výkonu daňových kontrol a taktiež aj o špecifikách kontroly v oblasti medzinárodného zdaňovania. Bonusom podľa hovorkyne FS bude prezentácia na špecifickú tému: Dokumentácia transferového oceňovania a transakcie v transferovom oceňovaní.

 

Daňový úrad pre vybrané daňové subjekty má celoslovenskú pôsobnosť a Deň otvorených dverí organizuje od svojho vzniku v roku 2013. Za posledné dva roky vykazuje mimoriadne výsledky. Celkový objem nálezov na dani z príjmov dosiahol výšku 55,8 milióna eur, z toho viac ako polovicu (28,7 milióna eur) tvorila daň z titulu transferového oceňovania. Zadržané nadmerné odpočty na dani z pridanej hodnoty boli vo výške 12,3 milióna eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies