Daňové priznanie si odložilo do júna 101 tisíc daňovníkov

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 17:45 • 2 min
Daňové priznanie si odložilo do júna 101 tisíc daňovníkov

BRATISLAVA - Viac ako 100 tisíc občanov a firiem si odložilo podanie daňového priznania na jún tohto roka.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, posledný deň na podanie je pre nich o necelé štyri týždne. Do 30. júna je potrebné nielen podať daňové priznanie, ale daň aj zaplatiť. "Odklad daňového priznania mohli tento rok využiť všetky firmy aj občania. V prípade príjmov len zo Slovenska si mohli podania odložiť najviac o tri mesiace, v prípade príjmov a zdrojov v zahraničí bola maximálna lehota na odklad šesť mesiacov. Túto možnosť využili desiatky tisíc daňovníkov," spresnila Macíková.

 

Odklad do konca apríla, a teda mesačný posun oproti termínu, využilo približne 5,3 tis. subjektov. Dvojmesačný odklad si zvolilo takmer 4,5 tis. daňovníkov. Najdlhší možný odklad, teda tri mesiace, využilo viac ako 101 tis. daňových subjektov, pričom ide o subjekty, ktoré mali príjem za minulý rok len zo Slovenska. 

 

Daňové priznanie k dani z príjmov za rok 2013 podáva každý občan, ktorého príjem za minulý rok prekročil hranicu 1 867,97 eura a nerobí mu ročné zúčtovanie zamestnávateľ. Pre právnické osoby platí, že daňové priznanie je povinná podať každá firma, bez ohľadu na výšku príjmov v ostatnom roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies