Daňové priznanie sa dá podať do utorka, avšak Finančnej správe nefungujú elektronické služby

NETKY.SK • 2 Apríl 2018, 13:13 • 2 min
Daňové priznanie sa dá podať do utorka, avšak Finančnej správe nefungujú elektronické služby

BRATISLAVA - Daňové priznanie sa dá podať do utorka 3. apríla vrátane, no ako uvádza na svojom portáli Denník N, Finančnej správe nefungujú elektronické služby.

slovakia

left justify in out

Kedy by mali byť opäť v prevádzke, úrad neoznámil. Finančná správa o výpadku informovala na svojom Facebooku. Elektronické podávanie je povinné pre platiteľov DPH a právnické osoby, ktoré sú zapísané v Obchodnom registri.

 

Živnostníci ešte daňové priznanie nemusia elektronicky podávať. Hovorkyňa Finančnej správy Ivana Skokanová tvrdí, že v pondelok dopoludnia zaznamenali nedostupnosť portálu, ktorá bola spôsobená výpadkom na strane externého dodávateľa. „Túto chybu sme však už odstránili a pracujeme na znovuobnovení elektronických služieb,“ povedala Skokanová pre Denník N.

Finančná správa bude včas informovať, kedy budú elektornické služby dostupné. Na otázku, aký je odhad, kedy by zhruba mohli byť opäť dostupné, neodpovedala. Za výpadok sa ospravedlnila. Neodpovedala ani na to, či pre výpadok predĺžia termín, dokedy budú môcť firmy či platitelia DPH podávať priznanie. Daňové priznanie treba podať do 3. apríla, ľudia aj firmy majú čas aj v utorok.

 

Finančná správa posilnila v posledný deň call-centrum, ktoré by malo byť dostupné až do polnoci, ale aj úradné hodiny na daňových úradoch. K dispozícii budú aj mobilné kancelárie v Petržalke, pridali tiež dodatočné miesta na podanie daňové priznanie aj mimo úradov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies