Daňové podvody ročne pripravia Britániu o približne 16 miliárd libier

NETKY.SK • 19 December 2015, 11:54 • 2 min
Daňové podvody ročne pripravia Britániu o približne 16 miliárd libier

LONDÝN - Daňové podvody ročne pripravia Britániu o približne 16 miliárd libier (22,02 miliardy eur). Uviedol to vo svojom odhade národný úrad pre audit (NAO). Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Malé firmy a "kriminálnici" sú zodpovední za 17 z 21 najčastejších prípadov dňových podvodov, pričom osem z týchto prípadov je spojených priamo s organizovaným zločinom a deväť podvodov sa týka malých, stredných a mikrofiriem. Takým typickým prípadom daňového podvodu je, keď sa malá firma nezaregistruje ako platca dane z pridanej hodnoty.

 

Finančný výbor britského parlamentu v tejto súvislosti odporúča úradom, aby postupovali tvrdšie proti únikom daní, tieňovej ekonomike a kriminálnikom. Kompetentné úrady podľa výboru potrebujú väčšie právomoci a tvrdšie sankcie, ktoré by slúžili ako odstrašujúci príklad pre tých, ktorí porušujú zákony.

 

Zníženie daňových únikov je jednou z hlavných priorít britského daňového úradu, ktorý však zároveň upozornil, že boj s nimi nie je jednoduchý a nedá sa zvládnuť v krátkom čase. Úrady sa snažia čo najviac zlepšiť využívanie dát a analýz, aby čo najrýchlejšie odhalili daňové úniky.

 

(1 EUR = 0,72666 GBP)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies