Daňové licencie si budú musieť zaplatiť aj firmy v strate

NETKY.SK • 16 September 2014, 09:27 • 2 min
Daňové licencie si budú musieť zaplatiť aj firmy v strate

BRATISLAVA - Platiť nové minimálne dane, teda takzvané licencie, budú podľa denníka HOSPODÁRSKE NOVINY odvádzať štátu aj firmy, ktoré skončili v strate.

slovakia

left justify in out

Ukázala to podľa denníka najnovšia analýza spoločnosti FinStat. Podľa nej, ak by sa licencie platili už tento rok, takmer polovica firiem by štátu odviedla tú najnižšiu sumu, teda 480 eur. Tú majú pritom platiť len menšie podniky, ktoré majú obrat do pol milióna eur.

 

"Výsledky budú podobné aj budúci rok. Ekonomika a hospodárenie firiem sa výrazne z roka na rok nemení", povedal pre denník analytik FinStat Filip Glasa. Podľa ich prepočtov tak štát získa na licenciách 82 miliónov eur, pričom takmer 33 miliónov eur dostane od tisícov menších spoločností. Dosahy takéhoto scenára budú podľa podnikateľov jasné - osekávanie výdavkov.

 

Ministerstvo financií však tvrdí, že sa len snaží zabrániť daňovým únikom. Podľa ministerstva, približne 60 percent firiem neplatilo žiadne dane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies