Daňové dlhy Grékov prudko rastú

NETKY.SK • 27 August 2014, 16:19 • 2 min
Daňové dlhy Grékov prudko rastú

ATÉNY - Čoraz viac Grékov nedokáže platiť svoje daňové podlžnosti. Dôvodmi sú tvrdšie zdanenie, nárast nezamestnanosti a pokles platov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA.
     

Za prvých sedem mesiacov 2014 vzrástli daňové dlhy o 7,2 miliardy eur, uviedli dnes grécke médiá s odvolaním sa na údaje ministerstva financií. Celkovo dosiahli dlhy na daniach 67,9 miliardy eur. K tomu ešte treba prirátať nezaplatené odvody do sociálnej a zdravotnej poisťovne v celkovej výške 15 miliárd eur.
     

Znižovanie daní by mala byť jedna z najdôležitejších tém, o ktorej chcú Atény rokovať na najbližšom stretnutí s takzvanou Trojkou, uviedli pre agentúru DPA kruhy blízke vláde. Stretnutie s expertmi Európskej komisie (EK), Európskej centrálnej banky (ECB) a Medzinárodného menového fondu (MMF) by sa malo uskutočniť v dňoch 2. až 4. septembra v Paríži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona