Daňová vratka Ladislava Bašternáka pôjde pred súd

NETKY.SK • 13 Február 2022, 10:24 • 2 min
Daňová vratka Ladislava Bašternáka pôjde pred súd

BRATISLAVA - Bratislavský krajský súd by mal v stredu 16. februára rozhodovať o odvolaní podnikateľa Ladislava Bašternáka v kauze daňovej vratky súvisiacej s kúpou bytov v bratislavskom bytovom komplexe Five Star Residence. Prvostupňový súd ho pôvodne uznal vinným zo zločinu skrátenia dane a poistného.

slovakia

left justify in out

Okresný súd Bratislava V mu uložil zákaz činnosti. Po obdobie 7 rokov nemôže pôsobiť v štatutárnom, dozornom orgáne či ako prokurista v obchodnej spoločnosti. Súd však upustil od súhrnného trestu aj od trestu prepadnutia majetku.

 

img

 

Obvinenia sa týkajú kúpy bytov v bratislavskom bytovom komplexe Five Star Residence. Tie kúpil približne za 12 miliónov eur, pričom skutočná suma bola údajne nižšia. Podnikateľ si mal v roku 2012 neoprávnene uplatniť nárok na DPH.

 

Prečítajte si tiež: Prepustili troch obvinených v kauze Dobytkár

 

Bašternák je právoplatne odsúdený v inej daňovej trestnej veci. Trojčlenný senát odvolacieho Krajského súdu v Bratislave ho odsúdil v marci 2019 v kauze neodvedenia dane a poistného na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Zároveň mu prepadol majetok v prospech štátu. Na jeseň 2021 ho podmienečne prepustili z väzenia na slobodu.

 

img

 

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) okrem toho navrhuje aj podanie obžaloby v súvislosti s bytovým komplexom Bonaparte.

 

Možno vás zaujme: Odsúdili jedného z obvinených v kauze Mýtnik

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies