Daňová správa chystá spustenie nového systému, problém robia pokladnice

NETKY.SK • 13 Apríl 2012, 07:17 • 2 min
Daňová správa chystá spustenie nového systému, problém robia pokladnice

Daňová správa chystá spustenie nového systému, problém robia pokladnice - Slovensko Prípravy na spustenie informačného systému RDS v rámci daňovej správy prebiehajú podľa vedúcej komunikačného oddelenia Finančnej správy (FS) SR Miroslavy Slemenskej bez ťa

slovakia

left justify in out

img

Prípravy na spustenie informačného systému RDS v rámci daňovej správy prebiehajú podľa vedúcej komunikačného oddelenia Finančnej správy (FS) SR Miroslavy Slemenskej bez ťažkostí. Jediným obmedzením daňovníkov, ktoré sa v súvislosti s touto činnosťou objavilo, je podľa nej pomalšie vydávanie daňových kódov pokladníc (DKP). Samotné spúšťanie informačného systému sa má začať v pondelok (16. 4.).

Pomalšie vydávanie DKP než dosiaľ spôsobilo podľa Slemenskej vypnutie registračného modulu v informačnom systéme (IS) KONS, ktorý je v daňovej správe momentálne čiastočne nasadený. "Iné jeho súčasti ako elektronický zber údajov, administratívny informačný systém či podateľňa bežia a sú funkčné," informovala TASR Slemenská.

Na daňové úrady bol pre vypnutý register vydaný príkaz, aby boli DKP vydávané ručne, avšak len v prípade, ak to umožňujú okolnosti. "To znamená, že ak ide o subjekt, ktorý je jednoznačne definovaný, o ktorom má registrátor k dispozícii všetky informácie, ktoré potrebuje pre správne vydanie DKP, môže ho vydať," uviedla Slemenská.

Výnimkou sú teda napríklad nové neregistrované subjekty. Na ich vybavenie má FS zákonnú lehotu 30 dní, ktorá zatiaľ podľa Slemenskej nebola porušená. "Pravdou je, že naši klienti v minulých rokoch mali takéto žiadosti vybavované takmer okamžite, ale pri týchto objektívnych zmenách v IT systémoch to dnes trvá niekoľko dní," konštatovala.

Ako dodala, zámerom FS je momentálne čo najskorší návrat ku bezodkladným a okamžitým registráciám pri prideľovaní daňových kódov elektronických registračných pokladníc.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies