Daňová kobra rozložila skupinu firiem podvádzajúcich na DPH

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 11:27 • 2 min
Daňová kobra rozložila skupinu firiem podvádzajúcich na DPH

BRATISLAVA – Daňová kobra rozložila organizovanú skupinu 40 firiem, ktorá na nadmerných odpočtoch DPH a znižovaní daní chcela obrať štát o približne 10 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Polícia obvinila osem ľudí, piatich z nich v pondelok pri zaisťovacej akcii zadržala. Za organizátora daňových podvodov policajný prezident Tibor Gašpar označil Petra P., ktorý je zatiaľ na úteku. Počas zaisťovacej akcie polícia vykonala šesť domových prehliadok a tri prehliadky kancelárskych priestorov. Za trestné činy daňového podvodu a krátenia dane hrozí organizátorom po dokázaní viny trest od sedem do 12 rokov.

 

Prípad s krycím názvom Stano bol podľa prezidenta finančnej správy Františka Imreczeho postavený na podvodnom konaní a čistej fikcii. Firmy sa snažili štát oklamať napríklad na fiktívnych obchodoch s diamantmi či reklamných službách. Skupina 40 firiem údajne začala s podvodmi v apríli 2012, pokračovala doteraz, hoci v niektorých firmách už skôr vykonali finančné kontroly. Na vyšetrovaní sa zúčastnilo 18 kontrolórov zo Žiliny, zdokumentovali 22 zdaňovacích období.

 

Škoda je zatiaľ vyčíslená na viac ako tri milióny eur, zachrániť sa podarilo 1,6 milióna eur, celkovú škodu po ukončení vyšetrovania predpokladá Imrecze v sume 10,3 milióna eur. Polícia podľa Gašpara vyhlási pátranie po Patrikovi P. a ďalšom nezaistenom obvinenom, tretia obvinená osoba, ktorú polícia počas zaisťovacej akcie nepredviedli, je podľa policajného prezidenta žena už odsúdená za inú trestnú činnosť a polícia po nej pátra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies