Daňová kauza Lionela Messiho pokračuje, oznámil súd

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 18:08 • 2 min
Daňová kauza Lionela Messiho pokračuje, oznámil súd

MADRID - Španielsky súd odmietol návrh prokuratúry stiahnuť obvinenia voči argentínskemu futbalistovi FC Barcelona Lionelovi Messimu za porušenie daňových zákonov.

slovakia

left justify in out

Nariadil pokračovanie preverovania v troch rôznych prípadoch podozrení z krátenia daní.

 

Podľa súdu z barcelonskej Gavy dôkazy postačujú na vyslovenie predpokladu, že Messi mohol odobriť utvorenie účelovej firemnej štruktúry, ktorá by umožňovala redukciu zdanenia príjmov z predaja osobnostných práv. 

 

V júni Messiho zastupiteľská PR-spoločnosť oznámila, že prokuratúra súhlasila so zrušením konania voči hráčovi a jeho otcovi. Marca vtedy referovala, že protihodnotou bol doplatok takmer 33 miliónov eur, pričom Juhoameričan hneď vyrovnal dlh 4,1 milióna eur za roky 2007 až 2009 a čakalo ho ešte zaplatenie pokuty 2,7 milióna eur a najmä doplatok viac ako 25 miliónov eur za obdobie 2010 - 2012. Podľa vtedajšieho stanoviska prokuratúry Messi nevedel o operáciách, ktoré uskutočňovali jeho poradcovia, a preto ho zbavili trestnej zodpovednosti, ale zostala mu finančná zodpovednosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona