Danone kúpi amerického výrobcu biopotravín WhiteWave Foods za 12,5 mld. USD

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 10:18 • 2 min
Danone kúpi amerického výrobcu biopotravín WhiteWave Foods za 12,5 mld. USD

PARÍŽ/WASHINGTON - Francúzska potravinárska spoločnosť Danone oznámila, že kúpi amerického výrobcu biopotravín WhiteWave Foods. Ak sa akvizícia dokončí podľa plánov, bude najväčšou, akú Danone uskutočnila za posledné takmer desaťročie. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Najväčší výrobca jogurtov na svete uviedol, že za akciu WhiteWave Foods ponúkol 56,25 USD v hotovosti, čo hodnotu americkej spoločnosti vrátane dlhu stanovuje na 12,5 miliardy USD (11,29 miliardy eur). Ponúkaná suma za akciu predstavuje 24-% prémiu oproti priemernej uzatváracej hodnote akcií americkej firmy za posledných 30 dní. V prípade úspešného dokončenia by to bola najväčšia akvizícia francúzskej firmy od roku 2007, keď kúpila holandskú spoločnosť Numico a navyše, rozšírila by tým svoj biznis v USA oproti súčasnému obdobiu na dvojnásobok.

 

Danone si od kúpy WhiteWave Foods sľubuje získanie väčšieho počtu bohatších zákazníkov, ktorí sa viac orientujú na zdravšie jedlá. WhiteWave Foods vyrába biopotraviny pod značkami ako Silk či Earthbound Farm. Zároveň by si tým francúzska spoločnosť kompenzovala pokles dopytu v Rusku a Brazílii, ktoré zápasia s ekonomickými problémami. Dokončenie celého kontraktu sa očakáva do konca roka.

 

(1 EUR = 1,1069 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies