Daňo starší zaváhal a prišiel o synov gól

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 16:26 • 2 min
Daňo starší zaváhal a prišiel o synov gól

HELSINKI - Jozef Daňo sa ako hráč predstavil na hokejových MS vo Fínsku už v roku 1997 a do Helsínk sa chystal aj tento rok, no po tom, čo si slovenskí reprezentanti skomplikovali postup do štvrťfinále, cestu odložil. Toto zaváhanie ho nakoniec stálo veľa, keď prišiel o prvý gól svojho syna Marka na svetovom šampionáte.

slovakia

left justify in out

Osemnásťročný útočník si urobil prvý "zárez na pažbe" v poslednom skupinovom zápase proti USA. "Myslel som si, že otec príde už teraz, no keď sme si skomplikovali postup, tak povedal, že sa sem nebude trepať," uviedol mladík po výhre nad Američami, ktorá posunula slovenských reprezentantov do štvrťfinále. "Ale teraz ho už prehovorím a dúfam, že príde."
Marko Daňo sa presadil v samom závere zápasu, keď stanovil konečné skóre na 4:1. "Je to super. Konečne mi to tam padlo. Síce do prázdnej bránky, nič jednoduchšie som si nemohol predstaviť, ale aj tak som šťastný, že môžem zažívať takéto pocity a že môžeme ísť ďalej," pokračoval.

V rozhodujúcom zápase pomohli Slovákom dva rýchle a z amerického pohľadu dosť lacné góly. "Konečne sa ku nám priklonilo šťastie. Čakali sme na to celý turnaj, nevedeli sme dať góly z vyložených šancí. Som rád, že teraz to vyšlo a postúpili sme ďalej." Štvrťfinálového súpera zatiaľ v šatni neriešili. "Nebavili sme sa o tom. Zatiaľ oslavujeme a tešíme sa z postupu. Je jedno, kto to bude, my musíme ísť na sto percent a ukázať, že vieme hrať proti silnejším súperom, ako sme to dokázali proti USA. Ak podáme kolektívny výkon, verím, že môžeme postúpiť ďalej a prekvapiť ako minulý rok," dodal Marko Daňo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies