Daňo smeruje do Slovana: "Verím, že ma fanúšikovia Dukly pochopia"

NETKY.SK • 28 Máj 2012, 11:22 • 2 min
 Daňo smeruje do Slovana: "Verím, že ma fanúšikovia Dukly pochopia"

Daňo smeruje do Slovana: "Verím, že ma fanúšikovia Dukly pochopia"

slovakia

left justify in out

img

Slovenský útočník Marko Daňo má namierené do Slovana Bratislava, ktorý si ho cez víkend vybral v drafte Kontinentálnej hokejovej ligy. Najproduktívnejší hráč tohtoročných MS do 18 rokov I. A divízie v Piešťanoch naznačil svoju ďalšiu budúcnosť v rozhovore pre oficiálnu stránku Dukly Trenčín, ktorej je stále hráčom.
      Sedemnásťročného Daňa si "belasí" v rámci svojho premiérového draftu v ruskom Čeľabinsku vybrali v 1. kole z 32. miesta. "Veľmi som sa potešil, keď mi agent v textovej správe oznámil, že ma Slovan draftoval. Vnímam to tak, že ak by som teraz išiel do Slovana, bol by to len ďalší krok smerom dopredu. Získal by som veľa nových skúseností. Slovan bude mať špičkový káder a popri týchto hráčoch by som sa toho určite veľa naučil," uviedol Daňo pre web Dukly.
      Ťahúň slovenskej "osemnástky" sa podľa vlastných slov po sezóne rozhodoval, či zostať v Trenčíne, alebo skúsiť šťastie v zámorskej juniorskej súťaži WHL. Karty zamiešal práve Slovan a možnosť zahrať si v KHL. "Podľa môjho názoru je KHL lepšia súťaž ako juniorská WHL. Iste všetci pochopia, že takéto niečo sa v mojom veku neodmieta. V preddraftovej sezóne je to obrovský kompliment. Verím, že týmto rozhodnutím nesklamem fanúšikov Dukly a dúfam, že ma pochopia. Ak by nešlo o KHL, do iného extraligového klubu by som iste neprestúpil," vysvetlil s tým, že zmluvu má stále v Dukle a jeho budúcnosť je v rukách manažérov.
      Daňo sa v uplynulej sezóne etabloval v seniorskom tíme "vojakov", za ktorých odohral 41 zápasov a nazbieral 13 bodov (4+9). Okrem neho získal Slovan práva v rámci KHL aj na ďalších štyroch útočníkov Martina Rewaya, Dominika Reháka, Mateja Pauloviča a Patrika Koyša.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona