Daňo si vybojoval miesto v prvom tíme Columbusu: Sen sa stal skutočnosťou

NETKY.SK • 7 Október 2014, 08:18 • 2 min
Daňo si vybojoval miesto v prvom tíme Columbusu: Sen sa stal skutočnosťou

COLUMBUS - Marko Daňo si splnil svoj hokejový sen. Mladý slovenský útočník po náročnej príprave prežil záverečné čistky v tíme Columbusu a tesne pred štartom NHL sa jeho meno ocitlo na súpiske Blue Jackets pre novú sezónu.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi šťastný, môj sen sa stal skutočnosťou. Teším sa na veľkú výzvu," povedal pre TASR Daňo. Ešte len devätnásťročný útočník má za sebou krušné, no úspešné leto. Tromi gólmi a rovnakým počtom asistencií pomohol Columbusu k triumfu na turnaji nováčikov v Traverse City a následne sa nestratil ani v prvom tíme "modrokabátnikov". V príprave odohral päť stretnutí s bilanciou dva góly a dve asistencie.
      

Daňovi pomohli k zotrvaniu v prvom tíme Columbusu aj zranenia útočníkov Nathana Hortona a Boonea Jennera. Zatiaľ nie je isté, či sa dostane do zostavy v úvodnom zápase nového ročníka v noci na piatok proti Bufalu. Blue Jackets majú v súčasnosti 14 zdravých útočníkov, hrať môžu dvanásti. Podľa portálu The Cannon by mohol Daňo dostať príležitosť v druhom útoku po boku Matta Calverta a Brandona Dubinského, v príprave si zahral aj na pravom krídle lajny s Arťomom Anisimovom a Scottom Hartnellom.
      

Marko Daňo hokejovo vyrástol v Dukle Trenčín, odkiaľ sa cez mládežnícke výbery prepracoval do A-tímu už v 16 rokoch. Následne v sezóne 2012/2013 odišiel do Slovana Bratislava, v ktorého drese sa predstavil v nadnárodnej KHL. V nej si pripísal viac ako 80 štartov a do štatistík 12 kanadských bodov (6+6). Slovensko reprezentoval vo všetkých mládežníckych kategóriách, v roku 2013 si obliekol premiérovo národný dres aj na svetovom šampionáte vo Švédsku a Fínsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies