Daňo sa sťahuje za Hossom do Chicaga: Som poctený, je to najlepší tím

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 06:59 • 2 min
Daňo sa sťahuje za Hossom do Chicaga: Som poctený, je to najlepší tím

CHICAGO - Kariéra slovenského hokejistu Marka Daňa bude pokračovať v NHL po boku Mariána Hossu v drese Chicaga Blackhawks.

slovakia

left justify in out

Víťaz Stanleyho pohár získal talentovaného útočníka z Columbusu v rámci výmeny, z ktorej vyťažil kvarteto hráčov spoločne s draftovou voľbou za dvoch útočníkov a jedného obrancu. Daňo sa tak po premiérovej sezóne v profilige teší už na nastavajúcu a dúfa, že si v nej zahrá v jednej formácii práve s Hossom.

 

Do Chicaga sa okrem Daňa sťahuje aj ofenzívne trio Artem Anisimov, Jeremy Morin či Cory Tropp a rovnako tak aj právo voľby v 4. kole budúcoročného drafu. Opačným smerom putujú útočníci Alex Broadhurst, Brandon Saad ako aj obranca Michael Paliotta. "Veľmi sa teším, veď je to najlepší tím NHL. Pre mňa je to veľká pocta a zároveň výzva presadiť sa," povedal pre TASR Daňo.

 

Dvadsaťročného slovenského reprezentanta zastihla správa o prestupe počas šoférovania. "Zrodilo sa to ako blesk z čistého neba. Viezol som sa v aute a všimol som si, že mám hlasovú správu od generálneho manažéra Columbusu. Zastavil som na parkovisku, zavolal mu späť a povedal mi, že ma vymenili do Chicaga. Ešteže som zastavil, lebo inak by som do niekoho nabúral," dodal s úsmevom Daňo.

 

Ten má za sebou úspešnú premiérovú profiligovú sezónu v drese Columbusu. Bodovo sa rozbehol už na začiatku ročníka, no postupom času stratil v kádri svoje miesto a skúsenosti zbieral na farme v AHL za Springfield Falcons. V polovici februára ho však vedenie "modrokabátnikov" povolalo späť a talentovaný Slovák už druhú šancu naplno využil. V závere ročníka, v ktorom Columbus už nehral o play off, si zahral v elitnej formácii, bol bodovo produktívny a celkovo ich v 35 zápasoch nazbieral 21 za 8 gólov a 13 asistencií. Ďalších 19 bodov pridal v drese Springfieldu.

 

Prestup do Chicaga odchovanca trenčianskeho hokeja mimoriadne potešil. Nielen preto, že sa sťahuje do tímu, ktorý ziskom tretieho Stanleyho pohára za uplynulých šesť rokov vytvoril v zámorí dynastiu. Hlavnou motiváciou je pre neho Marián Hossa. "Teším sa, že tam bude niekto známy, kto mi pomôže na začiatku. Verím, že jedného dňa sa spolu s Mariánom ocitneme aj v spoločnej formácii," dodal pre TASR Daňo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona