Daňo sa nevie dočkať, má nervy: Skoro som vytrhol stoličku

NETKY.SK • 8 Máj 2013, 12:42 • 2 min
Daňo sa nevie dočkať, má nervy: Skoro som vytrhol stoličku

HELSINKI - Najmladší hráč v kádri slovenskej hokejovej reprezentácie Marko Daňo sa už nevie dočkať, kedy sa zapojí do diania na 77. MS v Helsinkách. Osemnásťročný útočník priznal, že prežívať zápasy iba na tribúne je pre neho ťažké a niekedy dokonca stráca nervy.

slovakia

left justify in out

Vlani ešte pomáhal slovenskej "osemnástke" vybojovať si postup do elitnej kategórie majstrovstiev sveta, na prelome rokov už žiaril na šampionáte dvadsaťročných a teraz sa dostal do nominácie na ten "veľký" vo Švédsku a Fínsku. Tréner Vladimír Vůjtek ho však stále nedopísal na súpisku. "Je to náročné. Stále sa čaká na chalanov z NHL, tréneri pre nich musia mať voľné miesto, keby náhodou vypadli. Takže sa zatiaľ pripravujem len na tréningoch," uviedol.

Nádej však nestráca a Slovákom poriadne fandí, teda hlavne tým v zámorských súťažiach: "Držím im palce, aby postúpili do ďalších bojov a aby mňa mohli zapísať na súpisku a zapojím sa do šampionátu," zasmial sa. "Ak by som sa dostal na ľad, budem sa snažiť hrať čo najlepšie a zopakovať výkony z prípravy."

Zatiaľ mu však zostáva sledovať výkony svojich spoluhráčov len z hľadiska: "Je to na nervy, som na tribúne a nemám s tým čo spraviť. V zápase s Nemcami som skoro vytrhol stoličku, aký som bol nervózny. No som rád, že to chalani nakoniec zvládli a tri body sú doma."

Od hokeja si vyčistil hlavu aspoň počas utorňajšieho voľného dňa. "Je super, že to takto vymysleli. Po motokárach sme išli na večeru do reštaurácie. Konečne sme sa nenudili a nehrali sme Play Station. Bolo to super." Daňovi sa na motokárach celkom darilo napriek tomu, že ešte nemá vodičský preukaz. "Jazdil som už dávnejšie na Slovensku a ide mi to celkom dobre. I na to, že nemám vodičák. Pán Nemeček si zo mňa robil srandu, hovoril, aby som si dával pozor, aby ma nezabasli," dodal.

Daňo sa presadil do záverečnej nominácie vďaka dobrým výkonom v premiérovej sezóne v drese Slovana Bratislava v KHL, keď v 37 zápasoch nazbieral sedem bodov (3+4). V záverečnej príprave pred šampionátom nastúpil na šesť zápasov a strelil jeden gól.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies