Danny Jacobs zvíťazil nad ťažkou chorobou, Golovkina sa nebojí

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 19:22 • 2 min
Danny Jacobs zvíťazil nad ťažkou chorobou, Golovkina sa nebojí

NEW YORK - Americký profesionálny boxer Daniel Jacobs uspel v boji s rakovinou a verí, že životné skúsenosti nadobudnuté mimo ringu zocelili jeho psychiku.

slovakia

left justify in out

Práve mentálna pripravenosť môže byť pre 30-ročného pästiara kľúčová už tento víkend, keď sa v newyorskej aréne Madison Square Garden predstaví v súboji proti kažašskému držiteľovi titulov organizácií WBC, IBF a IBO v strednej váhe Gennadijovi Golovkinovi.

 

"Myslím si, že som psychicky silný bojovník. Môj súper nie je rakovina. Nie je to ani život ohrozujúca situácia. Je to skrátka muž, ktorý sa snaží spôsobiť mi bolesť," uviedol Jacobs v rozhovore pre agentúru AP. O tom, že má nádor na chrbtici, sa rodák z Brooklynu dozvedel pred šiestimi rokmi.

 

Počas nasledujúcich 19 mesiacov absolvoval operáciu a sériu ožarovaní. Od svojho návratu do súťažného diania v októbri 2012 si na konto nepripísal žiadnu prehru. Jacobsove kvality ocenil aj samotný Golovkin. "Daniel bol chorý, no teraz je to skvelý boxer. Videl som zopár jeho zápasov, je dobrý. Zdá sa byť silný a veľmi koncentrovaný. Myslím si, že je to najkvalitnejší súper v mojej kariére. Rešpektujem ho aj po osobnej stránke, je to veľmi dobrý chlap," vyhlásil rodák z kazašskej Karagandy. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies