Danny DeVito dostal na festivale San Sebastián cenu za celoživotné dielo

NETKY.SK • 23 September 2018, 07:12 • 2 min
Danny DeVito dostal na festivale San Sebastián cenu za celoživotné dielo

SAN SEBASTIÁN - Americký herec Danny DeVito si v sobotu na Medzinárodnom filmovom festivale v španielskom San Sebastiáne prezval cenu za celoživotné dielo. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vedenie festivalu vyzdvihlo "všestrannú" kariéru 73-ročného DeVita v oblasti filmu, televízie a divadla, ktorá trvá už takmer päť desaťročí. Počas tohto obdobia herec spolupracoval s viacerými poprednými režisérmi ako Tim Burton, Francis Ford Coppola, Miloš Forman či Ivan Reitman.

 

DeVito na festivale prezentuje film Piadinôžka, animovanú dobrodružnú komédiu, v ktorej nahovoril snežného muža. Držiteľ cien Zlatý glóbus a Emmy je súčasne režisérom i filmovým producentom. Momentálne účinkuje v úspešnom sitkome It's Always Sunny in Philadelphia.

 

Cenu Premio Donostia odovzdávajú na festivale v San Sebastiáne od roku 1986 "veľkým osobnostiam filmu ako poctu ich práci a kariére". Tento rok sa ich laureármi stanú aj britská herečka Judi Denchová a japonský filmár Hirokazu Kore'eda.

 

Medzi držiteľov tohto ocenenia patria Gregory Peck, Robert De Niro, Susan Sarandonová alebo Meryl Streepová.

 

V poradí 66. ročník Medzinárodného filmového festivalu v San Sebastiáne, najstaršieho a najprestížnejšieho podujatia svojho druhu v španielsky hovoriacom svete, sa koná v dňoch 21.-29. septembra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies