Danny Blind oficiálne novým koučom Holandska

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 18:01 • 2 min
Danny Blind oficiálne novým koučom Holandska

AMSTERDAM - Kráľovský holandský futbalový zväz (KNVB) v stredu potvrdil angažovanie Dannyho Blinda za trénera seniorskej reprezentácie.

slovakia

left justify in out

Päťdesiattriročný bývalý dlhoročný obranca Ajaxu Amsterdam podpísal kontrakt na tri roky do konca augusta 2018 a vo funkcii nahradí legendárneho Guusa Hiddinka, ktorému doteraz pri národnom výbere robil asistenta. Hiddinkovi podpíli konár kolísavé výkony a najmä výsledky v bojoch o účasť na ME 2016: v kvalifikačnej A-skupine figurujú "oranjes" až na tretej priečke za vedúcim Islandom a druhou Českou republikou.

 

Danny Blind, otec hráča Manchestru United Daleyho Blinda, má trénerské skúsenosti aj z Ajaxu, kde v rokoch 2008-2011 bol tiež asistentom trénera pri Marcovi van Bastenovi a následne pri Martinovi Jolovi. Pôsobil aj v Sparte Rotterdam. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona